Opbaren

Opbaren geeft nabestaanden de gelegenheid om op een respectvolle manier afscheid te nemen. Voor veel mensen is het belangrijk om de overledene nog te zien of aan te raken. Een respectvolle opbaring ondersteunt het afscheid en vormt een herinnering die de meeste mensen een leven lang met zich meedragen. Wilt u de overledene thuis of op locatie opbaren?

Een thuisopbaring kan zowel in de woonkamer, de slaapkamer, in de serre of in een tuinhuisje zijn. Bij een thuisopbaring kan de drempel van het bezoek mogelijk wat lager liggen en het zorgt voor een huiselijke sfeer. Bij thuis opbaren kunt u op ieder moment bij de overledene zijn. Het rouwproces kan zo op gang komen en verloopt natuurlijk. Het verdriet kan samen beleefd worden.

Iedere dag kom ik bij u langs om te zorgen dat de thuisopbaring goed verloopt.

Als thuis opbaren niet uw voorkeur heeft, kunt u kiezen voor opbaren in een uitvaartcentrum of mortuarium. Voor een bezoek kunt u een afspraak maken. Steeds meer uitvaartcentra bieden de mogelijkheid voor een 24-uurs kamer. Gedurende de periode van opbaring krijgt u een sleutel en kunt u zelf bepalen wanneer u de overledene wilt bezoeken. 

Jeannette Koster Uitvaartbegeleiding mag gebruik maken van diverse opbaarmogelijkheden, zoals de opbaargelegenheid in de H. Martinuskerk in Gaanderen, uitvaartcentrum De Burcht in Terborg, H. Martinuskerk in Etten,  Coöperatie Mauritius in Silvolde, Agelink Uitvaartzorg Doetinchem, Monuta Ulft en Doetinchem. uitvaartcentrum Ganderije in Gaanderen en “Het Heidehuus” in Halle.  

Een overledene kan  worden opgebaard in een gesloten of open kist, op een bed, op een opbaarplank of in een opbaarkist, voorzien van een koeling. In alle rust bespreek ik uw wensen en de mogelijkheden.

Een duurzame manier van opbaren is thanatopraxie en Bio Sac 200