Natuurbegraven

Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Op een plek die bij u past. Bijvoorbeeld in het open veld of onder een mooie, oude boom. Respect voor de natuur is een belangrijk uitgangspunt bij natuurbegraven. Mensen kiezen steeds vaker voor deze ecologische manier van afscheid nemen.  De kringloop van het leven staat bij de natuurbegraafplaats centraal. Een prachtige rustplek voor de overledene, maar ook een troostende plek, waar de nabestaanden tot rust kunnen komen. Voor kinderen is het in de natuur een iets minder confronterende plek.

Het milieu wordt zo min mogelijk belast. Dat betekent dat de kist of urn gemaakt is van biologisch afbreekbaar materiaal (onbehandeld hout, eco-kisten). Ook kan de overledene begraven worden in een rieten mand of in een wade op een opbaarplank. Op een natuurbegraafplaats staan geen grafmonumenten. Het grafmonument mag alleen uit natuurlijk materiaal gemaakt zijn, zoals bijvoorbeeld een boomschijf of een houten hart met een persoonlijke boodschap. Het graf gaat in de loop van de tijd op in de natuur. Een boom kan als herinneringsboom dienen. Op een natuurbegraafplaats gelden de regels voor begraven.

Op natuurbegraafplaats De Slangenburg in Doetinchem kunt u de as na een crematie begraven. U kunt ervoor kiezen de as in een biologisch afbreekbare urn te begraven in een urnengraf. Ook is het mogelijk de as zonder urn in een urnengraf te begraven. Het is niet mogelijk om de as te verstrooien.

Bekijk voor meer informatie de website van natuurbegraafplaats Slangenburg www.natuurbegraafplaatsslangenburg.nl

Bij natuurbegraven koopt u een laatste rustplaats met een eeuwigdurend grafrecht. Voor uw nabestaanden zijn er geen zorgen over het verlengen van het grafrecht of het onderhouden van het graf. Na de begrafenis worden de begraafrechten betaald. Bij leven kunt u al een plaats reserveren op de natuurbegraafplaats. De tarieven voor natuurbegraven verschillen per locatie en plaats.