Afscheid nemen

Ieder mens is uniek en daarmee is ook de wijze van afscheid nemen en van condoleren een persoonlijke keuze. Met de keuze van de locatie kunt u de uitvaart een heel eigen sfeer geven. Welke plek past bij u en de overledene? Voelt u zich het prettigst bij een uitvaart vanuit huis of kiest u liever voor een kerk, uitvaartcentrum of crematorium? Of in uw favoriete restaurant, het theater, de school, de sportkantine of een andere bijzondere plek waar de overledene veel tijd heeft doorgebracht en een bijzondere herinnering aan heeft. Ik denk graag met u mee en help u bij het regelen van een locatie die bij u en de overledene past.

De afscheidsbijeenkomst kunt u vormgeven zoals u dat zelf graag wilt. De invulling kan traditioneel of modern zijn. Bijvoorbeeld met muziek, film, foto’s, rituelen, een gedicht voorlezen en mooie woorden. De afscheidsbijeenkomst is een moment om samen stil te zijn of juist om herinneringen op te halen en emoties te delen. U kunt de bijeenkomst afsluiten met een symbool, zoals het loslaten van ballonnen of witte duiven. Met elkaar kiezen we voor een vorm die bij u en de overledene past.

De meeste nabestaanden organiseren bij de uitvaart een condoleance. Daarmee wordt aan belangstellenden de gelegenheid gegeven om te laten weten dat ze meeleven met de naasten. Vaak heeft de condoleance de vorm van een informeel of formeel samenzijn, voor of na de plechtigheid. Waar de naasten de belangstellenden ontmoeten voor de condoleance, hangt helemaal af van uw wensen. U kunt de condoleance op uw eigen manier invullen.